10 Mart 2014 Pazartesi

Trabzon'da ortalık savaş alanına döndü

Trabzon'da ortalık savaş alanına döndü

Spor Toto Süper Lig'de 24. Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, Avni Aker Stadı'nda lider Fenerbahçe'yi ağırladı.

İlk 45 dakikada tribünlerden birçok kez sahaya yabancı madde atıldı. 30. dakikada sahaya atılan taş nedeniyle maça ara veren hakem Yıldırım aynı olaylar ilk yarının son dakikalarında da tekrarlanınca soyunma odasına girdi. Hakemler ve  kafilesinin emniyetli bir şekilde çıkması içinse zırhlı araçlar bekleniyor. Stat dışında yaşanan olaylarda yaralanan polislerin soyunma odası koridorlarına taşındığı iddia edildi.
Taraftara Çevik Kuvvet müdahalesi!
Tatil edilen spor - Fenerbahçe maçı sonrası 
Çevik Kuvvet ekipleri, Hüseyin Avni Aker Stadı etrafındaki taraftarları dağıtmak için müdahaleye başladı. Hüseyin Avni Aker Stadı çevresindeki Bordo-mavili taraftarlara biber gazıyla müdahale ediliyor. Taraftarlar; 'Burası Trabzon buradan çıkış yok!' sloganları atıyor.
YARALI POLİSLER STAT İÇİNE TAŞINDI
Fenerbahçe soyunma odasında sakin bir hava yaşanırken dışarıda yaşanan olaylarda yaralanan polisler soyunma odası koridorlarına getirildi. Soyunma odasında çok sayıda yaralı polis yer alırken tedavileri burada yapılıyor. Fenerbahçeli yönetim kurulu üyeleri de olayları sakin bir şekilde takip ediyorlar. Yaralı polislerin tedavisine kulüp doktorları da yardım ediyor.
ONUR TARAFTARLARLA KONUŞTU
Maç sonu stadyumun önünden ayrılmayan taraftarları dağılmaya ikna olması için emniyet yetkilileri  kaptanı Onur'u taraftarların yanına götürdü. Onur taraftarlarla diyalog kurmaya ve onları dağılmaya ikna etmeye çalışıyor.
Kaptan Onur taraftarlara şunları söyledi; "Biz bu temiz formanın takipçisiyiz. Ama bunlar temiz taraftarlara yakışmıyor. Ölene dek savaşacağız ama şimdi değil. Şimdi Trabzonspor'a yakışır biçimde dağılalım. Daha sonra ölene kadar savaşacağız."
Öte yandan bordo mavili yöneticiler ise Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na "Başkanım Onur'u kim gönderdi taraftarların arasına. Aralarında esrar içen alkol kullanan var. Biri bıçak saplasa ne yaparız" diyerek sert çıktı. Hacıosmanoğlu ise "Onur'u kim gönderdi?" diyerek sitem etti.
STADA ZIRHLI ARAÇ GELİYOR
Avni Aker Stadyumu'nun Protokol Tribünü ile yan yana bulunan futbolcu çıkışı önünde arbede yaşanıyor. Çok sayıda taraftar bu bölüm önünde Fenerbahçeli yöneticiler ile futbolcuları taşıyacak özel araçları taşlıyor. Emniyet yetkilileri ise barikat ve kalkanlarla bu bölümde önlem almayaçalışıyor. Taraftarlar zaman zaman polis barikatına doğru ses bombaları atarken polis de taraftarlara gaz bombasıyla karşılık veriyor. Hakemler ve Fenerbahçe kafilesinin emniyetli bir şekilde çıkması içinse zırhlı araçlar bekleniyor.
Stadyum çıkışında toplanan taraftarlara polisin müdahalesi başladı. Polis zor kullanarak Avni Aker'in Protokol Tribinü ve futbolcu çıkışında toplanan taraftarları dağıtıyor.
Fenerbahçe soyunma odasından ilk haber
Stadyum dışındaki olaylara polis müdahale ederken Fenerbahçe soyunma odasında ilk haber yönetici Yalçın Haker’den geldi.
Sarı lacivertlilerin yöneticisi “Burası çok sakin. Herhangi bir olay ya da sıkıntı yaşamıyoruz. Soyunma odasında bekliyoruz” diye konuştu. Sarı lacivertli futbolcular soyunma odasında dışarıdaki kalabalık dağılana kadar bekleyecekler. Yönetim Kurulu üyeleri de soyunma odasında futbolcuların yanında bekliyorlar. Başkan Aziz Yıldırım da yöneticiler vasıtası ile sık sık bilgi alıyor.
SOYUNMA ODASINDA 55 PORSİYON KÖFTE
Fenerbahçeli futbolcular karşılaşmanın yarıda kalması ile uzun süre soyunma odasında kalınca dışardan yemek söylediler. Şehirdeki ünlü bir köfteciden 4 paket dolusu 55 porsiyon ekmek arasında köfte geldi.
YÖNETİMDEN 'KONUŞMAYIN' TAVSİYESİ
Avni Aker'de yaşananların ardından sarı lacivertli kafileye yöneticilerden 'olaylar yatışana kadar konuşmayın' tavsiyesi geldi.

Share this

0 Comment to "Trabzon'da ortalık savaş alanına döndü"

Yorum Gönder