11 Mart 2014 Salı

Trabzon’da futbol katliamı

Trabzon’da futbol katliamıSPOR
3,4
    
Fenerbahçe maçındakifutbolu analiz etmek isterdim. Ancak yaşananlar nedeniyle yine futbol dışı olaylardan söz etmek zorunda kalacağım.
Trabzonlu taraftarların Fenerbahçe'ye sempati ile bakmadıkları malum. Ancak hiçbir şey futbol dışı tepkileri, sahaya kaya dahil olmak üzere yabancı madde atmayı ve maçı oynanamaz hale getirmeyi makul gösteremez.
Hakem maçı tatil etmek için geç kaldı. Kendilerine taraftar denemeyecek bu zavallılar daha maçın başlama düdüğünden itibaren karşılaşmayı oynatmamak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar.
İşte futbolcuların sahada oldukları bu zaman diliminde oyuncuların başına her türlü kötü olay gelebilirdi. Hakemin öncelikli görevi sahadaki futbolcuların güvenliğini sağlamaktır, maçı tamamlamak değil. O nedenle karşılaşmanın daha ilk yarıda 54 dakika oynatılması hakemin ayıbıdır.
Şiddet kültürü gittikçe yayılıyor. Toplumsal bir hastalık olan şiddete karşı hiçbir şey yapılamıyor ya da yapılmıyor. Günlük hayatın her alanına işleyen şiddetin yanında tribündeki şiddet belki hafif kalıyor. Ancak daha iki hafta önce Burak Yılmaz'ın Rize'de kör olma tehlikesi atlattığını unutmayalım.
Şiddetin her türlüsü ile etkin mücadele etmek şarttır. Ancak en başta devletin polis aracılığıyla şiddet uyguladığı bir ortamda umutlarımız körelmiyor değil.
Yine de yapılması gereken şiddetle kararlı bir şekilde mücadele etmektir. Tribün şiddeti ise önlenebilecek en kolay şiddettir. Fakat ülkemizdeki geçiştirici önlemlerle sorun bir türlü kökünden hal edilmiyor.

Dilerim bu son olur. Yine de benim çok ümidim yok, ya sizin?

Share this

0 Comment to "Trabzon’da futbol katliamı"

Yorum Gönder