10 Mart 2014 Pazartesi

Kayseri yöresine ait Tava Ketesi tarifi


KanalD’de yayınlanan Mutfağım Programı 10 Mart 2014 tarihinde Kayser’de Selamet hanımın mutfağına konuk oldu. Kayseri yöresine ait Tava Ketesi tarifini ekranlarımıza getirdi. Bizde Kayseri yöresine ait Tava Ketesi tarifini sizlerle paylaşmak istedik.
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
200 gram ince çekilmiş ceviz içi
250 gram tereyağı
Tarçın
Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Ilık süte şeker, tuz ve yaş maya eklenip karıştırılır. Sıvıyağ ve un eklenip yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilip mayalandırılır. Hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Hamurlardan dördü merdane ile açılır. Hamurlar üst üste konulup araları eritilmiş tereyağı ile yağlanır. En üstteki hamurun üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın yayılır. 4 kat hamur 7 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Üçgen dilimlerin kenarları toplanarak yuvarlak hale getirilir. Yuvarlak bezeler avuç içinde açılır. Bol kızgın yağda kızartılır.

Share this

0 Comment to "Kayseri yöresine ait Tava Ketesi tarifi"

Yorum Gönder